Koers aandeel technisch dienstverlener Imtech krijgt opnieuw een klap

Imtech in Gouda
Imtech in Gouda
GOUDA - De koers van technisch dienstverlener Imtech uit Gouda heeft deze week opnieuw een forse klap gekregen, omdat beleggers zich zorgen maken over de kaspositie van het bedrijf. Daarmee opent Het Financieele Dagblad.
De kaspositie is de hoeveelheid contant geld dat een bedrijf in de boeken heeft staan. Dat geld kan een bedrijf direct besteden. Hoe beter de kaspositie, hoe groter de financiële kracht van een onderneming is. 
De beleggers vrezen dat het Goudse installatiebedrijf in problemen komt met zijn banken en mogelijk opnieuw aandelen moet uitgeven om aan geld te komen. Het bedrijf heeft kapitaal nodig, omdat er nog onbetaalde rekeningen in Duitsland liggen.
Door de uitgifte van nieuwe aandelen, blijft er voor huidige aandeelhouders minder winst per aandeel over. Ze moeten die immers met meer aandeelhouders delen.
Fiasco Pools pretpark
Imtech kwam het afgelopen jaar al vaker in het nieuws vanwege financiële problemen. De beurswaarde van het bedrijf holde achteruit, toen in februari bleek dat er bij een groot pretparkproject van Imtech in Polen fraude was gepleegd. Het Poolse fiasco plus problemen met projecten in Duitsland zorgden ervoor dat Imtech noodgedwongen honderden miljoenen moest afschrijven.
In april kwam naar buiten dat de technisch dienstverlener 1300 banen schrapt. Imtech hoopt hiermee de 'aanhoudend zwakke marktomstandigheden' het hoofd te bieden. In Nederland verdwijnen 550 banen.