Voetballers van RAS uitgeschakeld in HV/Omroep West Cup

DEN HAAG - Op het kunstgras aan de Haagse Albardastraat moest gastheer RAS woensdagavond in het Haaglanden Voetbal/Omroep West Toernooi de winst laten aan De Ster. Na een 0-2 stand bij rust, werd het uiteindelijk 1-4.
Michael de Sousa opende voor zijn team De Ster de score. Albert Helena maakte nog voor de pauze dankbaar gebruik van een misverstand tussen een RAS-verdediger en zijn doelman. Hij zette de formatie van trainer Mohammed Hamdi op een 0-2 voorsprong.
Na de thee kwam RAS terug in de wedstrijd. Met een uithaal van zo'n 20 meter scoorde Bianco Sieck voor de gastheren. RAS kreeg vervolgens wat mogelijkheden om de spanning helemaal terug te brengen.
Maar De Ster sloeg toe via Justen Placidus. Hij wist nog tweemaal het vijandelijke net te vinden. Zo kwam de stand uit op 1-4. De Ster gaat nu door naar de volgende ronde. Het team mag thuis aantreden tegen de winnaar van het duel tussen Meerburg en Wateringse Veld.
RAS-trainer Jan Linkerhof zei na afloop dat hij de uitschakeling jammer vindt, maar dat het geen ramp is. 'Wij zijn een ploeg in opbouw, dus kan het gebeuren dat je er in de eerste ronde uitvliegt. De uitslag vind ik wel geflatteerd, wij moesten risico's nemen en gaven daardoor veel ruimte weg.'