Moeder Tristan van der Vlis: 'Hij maakte tekeningen van monsters'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tijdens zijn inbewaringstelling bij de GGZ maakte Tristan van der Vlis tekeningen van monsters. 'Heel griezelig', zei zijn moeder vandaag in de rechtbank van Den Haag.
De moeder van Tristan getuigt vandaag in een zogeheten voorlopig getuigenverhoor, waarin wordt gekeken of iemand aansprakelijk kan worden gesteld voor de enorme schietpartij in Alphen aan den Rijn in april 2011.  Eerder werd de vader van Tristan ook aan een dergelijk verhoor onderworpen.
Dat gebeurde op verzoek van twee slachtoffers van het drama in winkelcentrum De Ridderhof.  Zes mensen werden gedood, waarna Tristan zelfmoord pleegde.

Met schietvereniging gesproken

'Tristan had zijn eigen kamer, zijn eigen leven', vertelt zijn moeder. 'We aten wel samen, maar ik had geen idee wanneer hij naar de schietvereniging ging. Toen hij werd opgenomen bij de GGZ hebben we wel met de schietvereniging gesproken om Tristan voorlopig te verbieden daar nog binnen te komen.'
De psychotische beleving van Tristan van der Vlis was volgens de GGZ niet verontrustend, zei de moeder. Ze vertelde ook dat ze er als ouders niet vanuit gingen dat hun zoon weer een wapen in handen zou kunnen krijgen.