Moeder Tristan stort in bij verhoor rechtbank Den Haag

ALPHEN AAN DEN RIJN - De moeder van Tristan van der Vlis is donderdagmorgen in tranen uitgebarsten tijdens haar verhoor in de rechtbank in Den Haag.
Ze moest daar komen getuigen, omdat twee slachtoffers van de schietpartij in het Alphense Winkelcentrum De Ridderhof een schadevergoeding willen.
Ze werd uitvoerig aan de tand gevoeld, maar stortte in toen de advocaat van de slachtoffers naar de dag van de schietpartij vroeg.
De moeder van de schutter reageerde hysterisch. 'Ze was zo overmand door verdriet dat er geen woord meer uit kwam', vertelt verslaggever Marcel van den Eng.
De rechter vroeg de toeschouwers daarom de zaal kort te verlaten. Na een tijdje werd het verhoor hervat.

Verbod op vragen over de dag van de schietpartij

De rechter verbood de advocaat vervolgens om verder vragen te stellen over de dag van het drama. De advocaten van de slachtoffers noemen de reactie van de moeder overdreven.
Een van hen heeft bezwaar gemaakt tegen de beslissing van de rechter. De rechter belooft om daar later op terug te komen.

'Tristan was depressief'

Tristans moeder vertelde eerder in het verhoor dat haar zoon depressief was en dat hij thuis erg bot reageerde. Ze probeerde tevergeefs een toegangsverbod te regelen voor de schietvereniging waar Tristan lid van was.
Eerder werd de vader van Tristan ook aan zo'n verhoor onderworpen.