Instellingen

Politie Den Haag onderzoekt aangifte PowNews

© PowNed

DEN HAAG - De politie in Den Haag stuurt de aangifte van PowNews-verslaggever Danny Ghosen door naar het diplomatiek loket van de politie. Dit speciale bureau houdt zich bezig met het bewaken en beveiligen van diplomatieke vestigingen in Den Haag, zoals residenties en ambassades.

Het diplomatiek loket van de politie zal de mishandeling van Ghosen door het personeel van de ambassade van Angola bespreken met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een politiewoordvoerder van de politie Den Haag heeft dit donderdag gezegd.

Beelden

'We hebben de aangifte woensdag opgenomen met een getuigenverklaring van de cameraman. Vandaag stelt PowNews ons de beelden beschikbaar. Dat geheel onderzoeken we zoals elke aangifte', legt de politiewoordvoerder uit.

Woensdag werd de verslaggever van het tv-programma PowNews aangevallen door personeel van de ambassade van Angola. De verslaggever liep daarbij een gescheurde lip, een losse tand, een gekneusde kaak en een lichte hersenschudding op.

Uitgeschakeld

Verslaggever Ghosen kan voorlopig niet werken, zegt PowNed-directeur Dominique Weesie. 'Danny is uitgeschakeld. Woensdagavond voor aanvang van de uitzending was hij terug uit het ziekenhuis. Hij heeft vannacht niet geslapen. Ik kom net bij hem vandaan. Hij is als een dood vogeltje, heel erg aangeslagen en erg geschrokken van wat er is gebeurd. Ik hoop dat hij zich snel beter gaat voelen', zegt Weesie. 'Ik schrok wel van hem, ik heb met hem te doen.'

Weesie spreekt zijn lof uit over de politie. 'Ze hebben me vanochtend gebeld om te vragen hoe het met Danny is. Op hun verzoek sturen we de ruwe beelden toe, die overigens niet afwijken van de uitzending. Omdat het personeel van de ambassade betreft, handelt het diplomatiek loket van de politie het verder af. Het is uiteindelijk aan minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken om actie te ondernemen. Vervolgen is onmogelijk, vanwege de diplomatieke onschendbaarheid van diplomaten. Dat druist erg in tegen het rechtsgevoel.'

Update: Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het niet om een diplomaat gaat. De man kan in dat geval door de reguliere politie vervolgd worden.

(Foto: PowNed)