Instellingen

Den Haag heeft beste binnenstad van Nederland

DEN HAAG - De komende 2 jaar mag het centrum van Den Haag zich de beste grote binnenstad van Nederland noemen. In de finale van de Verkiezing Beste Binnenstad won de Hofstad van Amsterdam, zo is donderdag bekendgemaakt.

'We hebben gewoon van Amsterdam gewonnen! Daar zijn we best trots op', laat Paul Corten van Binnenstad Ondernemers Federatie weten. Volgens hem hebben de afgelopen tien jaar heel veel mensen zich ingezet voor de Haagse binnenstad. 'En dat wordt nu eindelijk beloond.'

De verkiezing wordt iedere 2 jaar georganiseerd door het Platform Binnenstadmanagement in samenwerking met onder meer de Nederlandse Raad van Winkelcentra, Vastned en Stenden Hogeschool. De jury prees de Hofstad om haar lef en volharding: 'Den Haag heeft met visie, samenwerking en doorzettingsvermogen toegewerkt naar een complete attractieve binnenstad', staat in het juryrapport.

Grote binnenstad

Als grote binnenstad geldt een binnenstad met meer dan 325 winkels. Middelgroot is een binnenstad met 200 tot 325 winkels. In de categorie middelgrote binnenstad ging Venlo met de titel aan de haal. De winnaars van de vorige editie waren Eindhoven (groot) en Hoogeveen (middelgroot).