ChristenUnie wil snel duidelijkheid over station Bleizo

Hillegom krijgt geld om overlast spoor aan te pakken
Hillegom krijgt geld om overlast spoor aan te pakken
ZOETERMEER - De ChristenUnie in de Tweede Kamer wil weten of er nog een station komt in Bleizo, tussen Zoetermeer en Lansingerland. Kamerlid Carla Dik-Faber vindt dat minister Melanie Schultz-van Haegen maandag de seinen op groen moet zetten voor het nieuwe treinstation.
De Kamer praat dan de hele dag over de plannen voor infrastructuur voor de komende jaren. Het station Bleizo staat al lang op de verlanglijst van de gemeente Zoetermeer.
De NS en ProRail vinden de nieuwe stop onverantwoord, omdat de dienstregeling van de intercity's tussen Den Haag en Gouda dan in het gedrang zou komen. Verder zouden er te weinig reizigers opstappen op het station.

Meer gas geven

De minister wil laten uitrekenen of Bleizo haalbaar is en er in maart 2014 een besluit over nemen. De Tweede Kamer vindt dat ze meer gas moet geven. Bleizo ligt al een tijd braak.
Het plan voor het grote outletcentrum dat er zou komen, werd afgeschoten door Provinciale Staten. Het is onduidelijk of de bouw van een enorme schaatshal nog doorgaat.