Instellingen

Huishoudbeurs Leidato nieuw leven ingeblazen

LEIDEN - De Leidse regio krijgt voor het eerst in twintig jaar weer een huishoudbeurs. Eind maart wordt een nieuwe editie van de Leidato georganiseerd. Het wordt een moderne versie van de beurs, die jarenlang in de Groenoordhallen werd gehouden.

Volgens de initiatiefnemers, onder wie Elles van Goozen, is inmiddels de helft van de ruim zeventig standplaatsen bezet. Van Goozen merkt dat ondernemers in deze economisch lastige tijd behoefte hebben om zichzelf te presenteren aan de consument op een dergelijke beurs.

De Leidato was jarenlang een begrip in de regio. Vanaf de jaren vijftig groeide de beurs uit tot een evenement dat tien dagen duurde en duizenden bezoekers trok. Eind jaren tachtig namen de bezoekersaantallen drastisch af. In 1994 werd besloten ermee te stoppen.

Nieuwe beurs buiten Leiden

In tegenstelling tot haar voorganger, zal de nieuwe Leidato niet in Leiden worden gehouden. Volgens de organisatie is er na de sloop van de Groenoordhallen in de stad geen locatie meer die groot genoeg is voor de beurs. Daarom wordt uitgeweken naar een hangaar van de voormalige vliegbasis Valkenburg. De Leidato wordt gehouden op 29 en 30 maart 2014.