Eller van Buuren maakt akoestische versie van hits broer Armin

LEIDEN - Eller van Buuren, broer van de Leidse dj Armin, heeft vrijdag een album uitgebracht: Acoustic Dance Music. De gitarist heeft een aantal hits van zijn broer omgezet in een akoestische uitvoering. De zangers en zangeressen van de originele tracks hebben aan het album meegewerkt.
Eller is erg blij met het eindresultaat. ‘Acoustic Dance Music brengt mensen bij elkaar. Of het nou de trancefans zijn of de liefhebbers van jazz, pop en lounge in de meest pure vorm. Je hoort al deze vormen terug op dit album’, zei hij.
‘Ik vond het zelf geweldig om te ervaren dat de songs niet alleen maar in de dance-uitvoering werken, maar juist ook in deze meer ‘akoestische’ uitvoering. Het motto van Armin is ‘Wees nooit een gevangene van je eigen stijl’ en daar sluit ik me volledig bij aan’, aldus de gitarist.

Onder de indruk

Ook Armin is trots: ‘Ik ben echt onder de indruk van hoe hij mijn werk heeft gecoverd en er een hele eigen sound aan heeft kunnen geven.’ De broertjes werken regelmatig samen. Eller speelt bijvoorbeeld mee in de Armin Only tour, waarmee Armin op dit moment de wereld rond gaat.
‘Eller is een extreem begaafde muzikant die echt kan spelen en al jaren in verschillende formaties heeft gespeeld. Ondanks dat hij muzikaal misschien meer in een andere wereld zit, komen onze werelden nu weer samen in een uniek project’, aldus de dj.