Boetes, bekeuringen en aanhoudingen tjidens controleactie in Gouda

GOUDA - De politie heeft donderdag en vrijdag in Gouda 78 personen bezocht die nog boetes hadden openstaan. Twaalf daarvan hebben betaald, dat leverde een bedrag van in totaal 2800 euro op. Elf mensen besloten de boete in de cel uit te zitten.
De controle was onderdeel van een grote 24-uursactie. Op de Kampenringweg werden 63 auto's gecontroleerd. Eén bestuurder had te veel gedronken, een ander reed zonder geldig rijbewijs. Er zijn elf bekeuringen uitgeschreven voor onder meer een lekke uitlaat, onverzekerd rijden en geen gordel dragen. Ook werden inbrekerswerktuigen, xtc, softdrugs, een mes en een slagwapen in beslag genomen.
Op de Antwerpseweg en Onder de Zebra werden tijdens een controle twee auto's weggesleept, een voor de Belastingdienst en een vanwege een signalering. Bij een bromfietscontrole op de Dreef werden 19 bekeuringen uitgeschreven.

Spijbelen

In de binnenstad controleerden leerplichtambtenaren op spijbelaars. Daarbij werd een meisje aangetroffen dat zich op school ziek had gemeld. Tijdens een controle in de bussen van Arriva werd nog een spijbelaar betrapt. Ook werd er een bekeuring voor zwartrijden uitgeschreven.
In de wijk Oosterwei, op de Dunantsingel, werd de auto van een 27-jarige man afgepakt in het kader van de patseraanpak. De man is aangehouden. Een andere man van 61 jaar werd tijdens de in beslagname aangehouden.