Instellingen

Westlandse chrysantenkweker en West-verslaggever wisselen van baan

deliflor elmer jaco
deliflor elmer jaco 2

MAASDIJK - Medewerker Jaco Hanemaaijer van chrysantenbedrijf Deliflor in Maasdijk en Omroep West-verslaggever Elmer Smaling hebben voor één dag van baan gewisseld.

Hanemaaijer is medewerker binnendienst en dus mocht Smaling een dag lang met klanten bellen, chrysantenstekjes controleren en de gigantische machines in de kassen bedienen. Hanemaaijer maakte daar als verslaggever een reportage van voor Omroep West.

Week van de Arbeidsmobiliteit

De uitwisseling vond plaats in het kader van de Week van de Arbeidsmobiliteit. Deze week, van 18 november tot en met 22 november, wordt georganiseerd door de Stichting Opleidingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en adviesbureau Linxx, in samenwerking met Werkplein Westland. In de week kunnen werknemers één of meer dagen een kijkje in de keuken nemen bij een bedrijf in de buurt.

'Het is belangrijk om om je heen te blijven kijken. Je begint op je 18e soms al in de kassen en tegenwoordig moet je tot je 67ste door. Dan is het goed om ook eens in een andere omgeving te gaan kijken. Blijf leren!', zegt Agnes van Ardenne, voorzitter van het productschap tuinbouw. 

Aan het eind van de dag besloten Smaling en Hanemaaijer het toch maar bij hun oude baan te houden.