Robbert de Ruiter: 'Het was de Kees Pier Tol-show'

NOORDWIJK - Met de pest in zijn lichaam stond Noordwijk-trainer Robbert de Ruiter terug te denken aan Spakenburg-Noordwijk. Hij zag Noordwijk met maar liefst 5-1 verliezen van Spakenburg.
'Zowel Noordwijk als Spakenburg speelden in de eerste helft heel matig. In de tweede helft startten we iets beter en dat resulteerde in een aantal kansen. Dan zijn het een aantal momenten die het duel binnen vier minuten beslissen', vindt De Ruiter. 'Mijn centrale verdediger laat de spits van Spakenburg kinderlijk eenvoudig lopen en hij kan 2-1 maken. Wij missen vervolgens een grote kans op 2-2 en direct daarna begint de Kees Pier Tol-show.'
Kees Tol was de grote man. Hij scoorde vorig seizoen nog drie keer namens Noordwijk in en tegen Spakenburg, nu was Tol opnieuw drie keer trefzeker op de Westmaat maar nu in het shirt van Spakenburg. 'Natuurlijk vind ik het lullig voor die jongens. Ik ken ze goed en heb ze allemaal gedag gezegd voor de wedstrijd. Maar als het fluitsignaal klinkt gaat er een knop om. Dan wil ik winnen', aldus Tol.