Instellingen

Haagse EBS Tamar: Wij hebben positieve beoordeling van onderwijsinspectie

DEN HAAG - De Haagse Evangelische Basisschool Tamar (EBS Tamar) herkent zich niet in het bericht van Trouw waarin staat dat het niet goed gaat met de school. Volgens de school heeft zij een positieve beoordeling gekregen van de onderwijsinspectie.

Trouw berichtte vrijdag dat de school aan de Steenwijklaan aan de rand van de afgrond staat. De school zou over 4 jaar moeten sluiten, tenzij er een wonder gebeurt.

Volgens de school kreeg zij begin oktober nog het vertrouwen van de inspectie. 'Er vindt in principe voor de periode van één jaar geen verder toezicht plaats', laat EBS Tamar weten. 'De inspectie heeft geen aanwijzingen dat er belangrijke tekortkomingen zijn in de kwaliteit van het onderwijs.'

'Aantal leerlingen stijgt'

Directrice Tabitha Camps herkent zich dan ook niet in de eerdere berichtgeving. 'Sinds de start van onze school zien we het aantal klassen en leerlingen stijgen en krijgen we elke keer als de inspectie langskomt een positief oordeel.'

EBS Tamar valt onder het bestuur van de Stichting voor Evangelische Scholen in Amsterdam. Alle zeven scholen van deze stichting zouden volgens Trouw met forse problemen kampen.