Haags concert voor slachtoffers Filipijnen paar uur stilgelegd

DEN HAAG - Het 24-uurs concert Songs for the Philippines in het Humanity House in Den Haag heeft zaterdagnacht een paar uur stil gelegen. Volgens de politie was aan één van de voorwaarden in de vergunning niet voldaan, aldus het Humanity House.
Zaterdag om 20.00 uur startte het benefietconcert om geld in te zamelen voor de slachtoffers op de Filipijnen. Toen de politie 's nachts langskwam, bleek geen van de drie personen op de vergunning aanwezig. 'Dus toen moesten we het concert een paar uur stil leggen', aldus Robert Verduyn van het Humanity House.
Hoe lang het precies stil is geweest durfde Verduyn niet te zeggen: 'Maar ik dacht dat het om zo'n twee, drie uur ging.' Volgens hem ging het mis met de vergunning, omdat het Humanity House bijna nooit 's nachts activiteiten heeft. 'Het was een beetje dom, maar we hebben hier zeker van geleerd.'

Ruim 1100 euro opgehaald

In de 21 uur dat het concert duurde kwamen zo'n 250 bezoekers naar Songs for the Philippines en werd er 1085 euro aan giften opgehaald voor giro 555. Daar kwam ook nog eens 100 euro bij dankzij de veiling van twee huiskamerconcerten. 'We hebben het lastminute opgezet, dus we zijn blij met elke euro die we binnen hebben gehaald. Ook met dit geldbedrag kunnen mensen geholpen worden', aldus Verduyn.