Instellingen

Samantha lokt Haagse telefoondieven in de val en filmt ze stiekem

DEN HAAG - De 29-jarige Samantha uit Den Haag is niet bang aangelegd. Toen ze vrijdag na haar bokstraining zag dat twee mannen in het Haagse Zuiderpark een jongen van 13 beroofden, kwam ze meteen in actie.

Met een truc lukte het haar om één van de mannen stiekem te filmen, zodat hij nu bekend is bij de politie. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandag.

Samantha vroeg een hardloper om bij het slachtoffer te blijven, terwijl ze zelf achter de jongens aan fietste. Toen ze bij hen in de buurt was besloot ze de dieven aan te spreken met een smoes: ze vroeg hen de weg naar winkelcentrum In de Boogaard en deed alsof ze verdwaald was.

Filmen

Eén van de dieven wilde eigenlijk meteen doorlopen, maar de ander stopte en legde haar vriendelijk uit hoe ze bij het winkelcentrum moest komen. Terwijl Samantha naar de uitleg luisterde, filmde ze de man stiekem met haar telefoon.

Toen ze de beelden had is Samantha teruggegaan naar het Zuiderpark om samen met de jongen aangifte te doen. De politie heeft aan de krant laten weten dat ze heel blij is met de actie van Samantha.