6-jarige Mairen wil burgemeester Pijnacker-Nootdorp worden

Ambtsketting omhangen
Ambtsketting omhangen
PIJNACKER-NOOTDORP - Mairen Aalders is pas 6 jaar, maar weet al precies wat hij wil worden: burgemeester van zijn woonplaats Pijnacker-Nootdorp.
Hij stuurde een brief naar de commissaris van de koning, omdat hij had gehoord dat de baan vrij kwam. Mairen schrijft dat hij zes jaar is, in Nootdorp woont en burgemeester wil worden. Zijn vader heeft nog een toelichting erbij gedaan.
Andere jongens van zijn leeftijd dromen van een toekomst als politie-, brandweerman of superheld, maar Mairen zou al vaker gezegd hebben dat hij burgemeester 'gaat' worden. commissaris van de koning Jan Franssen vindt de brief zo bijzonder dat hij de jonge kandidaat woensdag officieel zal ontvangen. Het gesprek zal dan iets anders verlopen dan met volwassenen die een gooi hebben gedaan naar het burgemeesterschap.
Opvolger van Buddenberg 
De Provincie maakt later deze week bekend hoeveel kandidaten hebben gereageerd en van welke partijen ze zijn. Pijnacker-Nootdorp zoekt een nieuwe burgemeester, omdat de huidige, Rik Buddenberg, uiterlijk in juni 2014 wil vertrekken.