Bestuurder gooit koffers uit auto tijdens achtervolging bij Alphen

Archieffoto politie
Archieffoto politie
ALPHEN AAN DEN RIJN - Tijdens een achtervolging is de politie zondagnacht bekogeld met koffers met boormachines. De politie achtervolgde vanaf 3.00 uur een verdachte auto op de N207 van Gouda naar Alphen aan den Rijn. Toen de verdachte te voet verder vluchtte volgde een grote zoekactie met een politiehelikopter en speurhonden. Hij is niet gevonden.
De auto viel op, omdat de bestuurder vreemd door een bocht op de N207 reed en daarna versnelde. Daarna negeerde hij het stopteken van de agenten.
Met zo’n 130 kilometer per uur reed de man door richting Alphen aan den Rijn. Tijdens de achtervolging slingerde de auto over de weg. De bestuurder reed regelmatig op de verkeerde weghelft.

Koffers met boormachines

Op de Boskoopseweg in Alphen aan den Rijn werd een aantal koffers met boormachines uit het raam gegooid. De politieauto werd twee keer door de koffers geraakt.
Bij het Transferium in Alphen keken agenten uit naar de bewuste auto.  Daar reed de bestuurder zich klem, maar hij wist toch te ontkomen via het gras. Vervolgens reed hij naar de Oostgouweweg, weer tegen de richting in.
De bestuurder reed daarna de Oostkanaalweg op, waar hij werd gevolgd door een motoragent. Hij reed twee keer door rood. Vervolgens reed hij de wijk in met een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur. Op de Concordiastraat stopte de auto en stapte de bestuurder uit.
Hele gebied uitgekamd
De man rende daarna weg. De politie heeft het hele gebied uitgekamd met een helikopter en honden, maar de man werd niet meer aangetroffen.
De achtergebleven auto is in beslag genomen. De politie onderzoekt waar de koffers met de boormachines vandaan kwamen.