Rellen Den Haag: FC Utrecht-supporters vrijgelaten

Arrestatie FC Utrecht-supporter
Arrestatie FC Utrecht-supporter
DEN HAAG - Alle vijftien FC Utrecht-supporters die zaterdag bij de rellen rond de Eikstraat in Den Haag werden opgepakt, zijn zondagavond weer naar huisgestuurd. Dat heeft de politie laten weten. De vijftien moeten op een later moment voor de rechter verschijnen.
Een groep van tweehonderd FC Utrecht-supporters trok zaterdagavond door de Haagse wijk Segbroek, gekleed in zwarte kleding en met zwarte mutsen op. Een omstander zag één van de mannen met een staaf lopen en waarschuwde de politie.
Toen de politie poolshoogte ging nemen gooiden de mannen met staven en flessen naar de politie. Daarna verspreidde de groep zich in de wijk.
Aanhouding
Uiteindelijk werden vijftien relschoppers in de leeftijd van 19 tot 30 jaar opgepakt. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en het verstoren van de openbare orde.
FC Utrecht laat weten het onderzoek naar de ongeregeldheden af te wachten. De club wil eerst zeker weten of de opgepakte mannen wel echt FC Utrecht-supporters zijn. De supportersvereniging van FC Utrecht distantieert zich van de gebeurtenis en laat via een woordvoerder weten dat er gepaste maatregelen volgen als blijkt dat er leden bij de rellen betrokken waren.