Instellingen

Waterschapsbelasting in 2020 minder hoog dan verwacht

Rioolafvoer

DELFT - Huishoudens zijn over een paar jaar minder geld kwijt dan verwacht aan waterschapsbelasting. Dat komt omdat het transporteren en zuiveren van het afvalwater veel efficiënter kan. Daardoor kan er volgens het Hoogheemraadschap Delfland 10 miljoen euro worden bespaard.

De gemeenten Zoetermeer, Delft, Den Haag, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Schiedam, Vlaardingen en Westland en het Hoogheemraadschap hebben hierover afspraken gemaakt.

Die afspraken leiden uiteindelijk tot een besparing van 10 miljoen euro in het jaar 2020. Rekening houdend met al geplande bezuinigingen van de dertien partijen, zullen de huishoudens in 2020 gemiddeld genomen enkele tientjes minder betalen aan het waterschap. 

Efficiënter werken

Bij hevige regenval raakt de riolering nu nog wel eens overbelast en loost het vuil water in het oppervlaktewater. Door het rioolsysteem te verbeteren en de afvalwaterstroom beter te sturen, kan bijvoorbeeld de instroom van rioolwater in sloten en singels beter worden voorkomen. Dat levert flinke kostenbesparingen op.