Instellingen

GroenLinks Schoonhoven beschuldigt bestuur Zilverdag van diefstal

Nationale Zilverdag Schoonhoven
Nationale Zilverdag Schoonhoven

SCHOONHOVEN - GroenLinks in Schoonhoven wil dat de gemeente aangifte doet van diefstal tegen de Stichting Nationale Zilverdag. Reden hiervoor is het parkeergeld dat tijdens de Zilverdag werd geheven.

Bezoekers moesten 5 euro betalen om in het centrum van het dorp te parkeren. Volgens de organisatie van het evenement ging het om een vrijwillige bijdrage, maar GroenLinks vindt dat bezoekers misleid zijn. In de folder van de Nationale Zilverdag stond namelijk niet dat het om vrijwillig parkeergeld ging.

Het bestuur van de Stichting Nationale Zilverdag erkent dat de informatie in de folder onduidelijk was, maar benadrukt dat parkeerwachters tijdens het evenement bezoekers duidelijk hebben gezegd dat ze ook gratis mochten parkeren.

'Terugstorten of doneren'

GroenLinks wil toch dat het parkeergeld wordt teruggestort aan de gemeente of wordt gedoneerd aan een goed doel. Het bestuur van het evenement is dit niet van plan en vindt dat het niets illegaals heeft gedaan.

Bovendien zegt voorzitter Jan Lindsen van de Stichting Nationale Zilverdag dat er geen geld meer is. ‘Door de crisis is het al moeilijk genoeg om voldoende inkomstenbronnen te vinden om de Nationale Zilverdag te organiseren’, aldus Lindsen.

Aangifte

GroenLinks wil nu dat het gemeentebestuur onderzoekt of er strafrechtelijk vervolgd kan worden. Mochten burgemeester en wethouder dit niet doen, dan overweegt GroenLinks zelf aangifte te doen bij de politie.