Instellingen

Turnvereniging Die Haghe verkozen tot Haagse Sportvereniging van het Jaar

Die Haghe wint sportprijs

DEN HAAG - Gymnastiek- en turnvereniging Die Haghe is uitgeroepen tot Haagse Sportvereniging van het Jaar. De nieuwe sportprijs werd maandagavond uitgereikt tijdens het Haagse Sportvoorzitterscongres in het Kyocera Stadion.

Behalve Die Haghe waren ook voetbal- en cricketvereniging Quick en hockeyvereniging HDM genomineerd. De gymnastiek- en turnvereniging kreeg 68 van de 129 stemmen van de aanwezige sportvoorzitters.

Aan de prijs is een bedrag verbonden van 2500 euro en een oorkonde. Die Haghe wil dat geld besteden aan het opleiden en ondersteunen van de trainers. Quick eindigde als tweede en krijgt een bedrag van 750 euro. HDM gaat als derde met 500 euro naar huis.

Ouderen

Volgens de jury is Die Haghe een vereniging die ondanks verschillende gymzalen en locaties toch een verenigingssfeer heeft door allerlei activiteiten te ontplooien. Opmerkelijk is dat daarbij ook steeds ouderen worden betrokken.

Voorzitter Pam Leenheers denkt dat Die Haghe uitstraalt dat het om de leden gaat. ‘Er wordt heel veel georganiseerd, voor jong en oud.’ Maar ook niet-leden worden opgezocht. Bestuurslid Jan Raateland: ‘Wij zoeken de krachtwijken op. Bewegen is heel belangrijk voor iedereen.’

Maatschappelijke rol

De afgelopen vijf jaar is het aantal leden van de gymnastiek- en turnvereniging verdubbeld. In 2008 waren het er nog 700, nu zijn er 1400 leden. Zo zijn er in drie maanden tijd 170 55-plussers bijgekomen die enthousiast meedoen. Raateland: ‘Als vereniging heb je een maatschappelijke rol.’