Instellingen

Toch Musical Award voor Soldaat van Oranje

KATWIJK - De musical Soldaat van Oranje heeft maandagavond bij de uitreiking van de Musical Awards een speciale Theater Award gekregen vanwege het grote succes van de langlopende voorstelling. De musical was niet genomineerd, maar producenten Fred Boot en Robin de Levita werden tijdens het gala verrast door collega Joop van den Ende.

De Musical Awards hebben vanaf dit jaar een nieuwe opzet, nadat enkele producenten de prijzen eind 2011 de rug toekeerden omdat ze kritiek hadden op de formule. Daarom ging het gala vorig jaar niet door. De prijzen werden voor het eerst uitgereikt in de TheaterHangaar bij Katwijk.

Grote winnaar was Hij Gelooft in Mij, over het leven van André Hazes. De show kreeg de prijs voor beste grote musical. Chantal Janzen en Martijn Fischer gingen naar huis met de awards voor beste vrouwelijke hoofdrol en beste mannelijke hoofdrol.

Beste vrouwelijke bijrol voor Widdershoven

De Haagse actrice Maaike Widdershoven won een award voor de beste vrouwelijke bijrol in de kleine musical Aspects of Love. Sister Act, die in het Circustheater in Scheveningen te zien is, was vijf keer genomineerd, maar viel buiten de prijzen.