Nog geen straf voor doodrijder Michael Boerboom

DEN HAAG - Hagenaar Angelo R., die terecht staat voor de dood van Michael Boerboom, krijgt nog geen straf opgelegd. De rechtbank zou dinsdag uitspraak doen in zijn zaak, maar vindt dat ze dat nog niet kan. Er moeten eerst meer deskundigen worden gehoord.
Angelo R. deed op zaterdagavond 19 november 2011 mee aan straatraces op een industrieterrein in Wateringen. Toen hij na de laatste race terugreed na de start, kort na middernacht, vloog hij met 125 kilometer per uur tegen een boom op de Stoelmatter. De toegestane snelheid daar is 50 kilometer per uur. De toen 20-jarige Michael Boerboom was op dat moment zijn passagier en overleefde het ongeluk niet.
Zelf heeft de nu 21-jarige Angelo R. een hersenbeschadiging overgehouden aan het ongeluk. De rechtbank wil van deskundigen weten of hij wel naar een gevangenis zou kunnen, voordat ze daarover uitspraak doet.

Nieuwe auto

Justitie eiste twee weken geleden vier jaar cel tegen Angelo R., waarvan zestien maanden voorwaardelijk. Ook zou hij volgens justitie voor zeven jaar zijn rijbewijs moeten inleveren. Het Openbaar Ministerie vindt dat hij onverantwoord heeft gereden door in de dikke mist het gaspedaal zo diep in te drukken.
De officier van justitie is ook bang dat R. snel weer in de fout zal gaan. Tijdens de zitting twee weken geleden liet hij al weten wel weer een mooie verlaagde auto te willen rijden. 'Ik zal er nooit meer hard mee rijden, dat lesje heb ik wel geleerd. Maar een beetje dollen met vrienden bij het stoplicht moet kunnen. Maar dan hooguit wegrijden met piepende banden, daar doe ik niemand kwaad mee.'