Gadgetbril Google Glass tentoongesteld in Haags museum

DEN HAAG - Het Museum voor Communicatie in Den Haag gaat binnenkort de Google Glass tentoonstellen. Vorige maand heeft het museum een kapot, tweedehands exemplaar gekocht.
Wereldwijd zijn er enkele duizenden mensen in het bezit van een Google Glass. Een van hen is de Nederlandse Daphne Channa van Horn. Haar exemplaar was na drie maanden intensief gebruik toe aan vervanging. Eigenlijk moest de kapotte bril terug naar Google, maar het museum wist de gadget toch te bemachtigen, vertelt conservator Janneke Hermans bij Debby en haar Mannen op Radio West.
Hermans wilde graag een foto-expositie opzetten, met foto's die de Google Glass had gemaakt. 'De resolutie is helaas nog niet zo superhoog, dus de foto's zouden niet mooi worden', aldus de conservator van het Museum voor Communicatie.

Kinderschoenen

Google Glass staat nog in de kinderschoenen. De eerste Glass-bezitters, de zogenoemde 'explorers', moeten de bril promoten, maar ook uitproberen. Er kan namelijk nog het een en ander verbeterd worden aan het apparaatje. Oorspronkelijk zou de Google Glass in april 2014 op de markt komen, maar dat is uitgesteld. Het is nog niet duidelijk wanneer de Glass kan worden aangeschaft.
Met de Google Glass kunnen gebruikers onder andere bellen, foto's maken en routebeschrijvingen ontvangen. Met name dat laatste vindt Janneke Hermans handig. 'Toen ik hier bij de tramhalte stond was ik even de weg kwijt. Dan is een bril, waar je even snel de weg mee kan opzoeken wel handig. Gelukkig zag ik al snel het grote logo van Omroep West verschijnen', vertelt ze.

Privacy

Over andere zaken is Hermans minder te spreken. Zo is het met de Glass mogelijk ongemerkt foto's te maken. Die foto's worden vervolgens eigendom van het bedrijf Google. De privacy zou daarmee wel eens in het geding kunnen komen. 
De bril is overigens alleen om naar te kijken; niemand mag de bril uitproberen in het museum. Ook de crew van Debby en haar Mannen mocht de bril niet aanraken.