Burgemeesterskandidaat Mairen (6) uit Nootdorp populair bij lokale politici

mairen aalders nootdorp burgemeester met ketting
mairen aalders nootdorp burgemeester met ketting
PIJNACKER-NOOTDORP - De 6-jarige Mairen Aalders uit Nootdorp heeft heel wat losgemaakt met zijn sollicitatiebrief voor het burgemeesterschap. Politici staan in de rij om de ambitieuze jongen te ontvangen. Hij mag dinsdagmiddag bij burgemeester Rik Buddenberg (CDA), de man die hij wil opvolgen, op het stadhuis langskomen.
Mairen mag dan op de stoel van de burgemeester zitten en de ambtsketen dragen. Ook maakt de jongen vast kennis met de secretaresses. Alsof het echt is. Burgemeester Rik Buddenberg vertelt over zijn baan. Hoe zwaar het soms kan zijn en wat het betekent hoofd van de politie te zijn. Hij vraagt Mairen ook of hij zijn best zal doen op school. Met de ontvangst wil de gemeente laten zien hoe trots ze is op de jonge inwoner. 'Kennelijk is zo prettig wonen hier dat je burgemeester wil worden', zegt een woordvoerder. Natuurlijk krijgt Mairen ook een cadeau: een grote chocoladeletter B, van.....

Ook nog langs de commissaris van de koning

Woensdag heeft de drukbezette commissaris van de koning Jan Franssen (VVD) wat tijd vrijgemaakt voor Mairen. Omroep West is daar uiteraard bij.
Vader John spreekt van een rollercoaster na het eerste bericht bij Omroep West. Iedereen wil nu zijn zoon zien. De jongen zelf reageert luchtig op het mediacircus. Hij vindt het vooral 'erg cool' allemaal.