Instellingen

Lezers Omroep West: 'Zwembaden zijn veel te weinig open'

ALPHEN AAN DEN RIJN - De zwembaden zijn te weinig open. Dat vinden de lezers van de website van Omroep West. In een poll op de website antwoordt tweederde van de bezoekers dat de zwembaden in zijn of haar buurt te weinig open zijn.

Als gevolg van bezuinigingen sluiten steeds meer zwembaden een aantal uur per dag de deuren. Zo hebben twee zwembaden in Alphen aan den Rijn besloten om buiten de vakantieperiodes het wedstrijdbad tussen 13.00 en 16.00 uur te sluiten. Het recreatiebad is 's middags twee uur lang gesloten. 'We zagen dat tijdens die tijdstippen weinig mensen komen zwemmen en we moesten al bezuinigen op personeel, daarom hebben we besloten om onze openingstijden aan te passen', zegt Peter Vriesekoop van zwembad De Hoorn.

De afgelopen jaren moesten tientallen zwembaden sluiten in Nederland. Om het hoofd boven water te houden kiezen zwembaden er nu voor om de openingstijden aan te passen. 67 procent van de lezers van Omroep West is hier dus niet blij mee, ze hopen dat de zwembaden snel weer langer open gaan.