ADO Den Haag wacht al twaalf weken op vergunning voor Kanon

DEN HAAG - ADO Den Haag wacht al twaalf weken op de komst van verdediger Wilfried Kanon. De Ivoriaan beschikt nog steeds niet over een werkvergunning en kan daardoor niet in actie komen voor de Haagse ploeg.
ADO Den Haag maakte voor het sluiten van de zomerse transfermarkt (2 september jl. red.) bekend dat Kanon de Haagse ploeg kwam versterken. Hij werd overgenomen van het Roemeense Corona Brasov. Al snel werd duidelijk dat de transfer van de verdediger veel weg had van die van Kenneth Omeruo. De Chelsea-huurling moest weken wachten voordat het papierwerk op orde was.
De Haagse club heeft laten weten dat alle documenten momenteel bij het ministerie van buitenlandse zaken liggen. Wanneer zij het licht op groen zetten kan Kanon eindelijk in actie komen. ADO Den Haag verwacht dat er op kort termijn een werkvergunning wordt afgegeven voor de 20-jarige Ivoriaanse verdediger.
Kanon tekende een aantal weken geleden een contract voor twee seizoen in Den Haag. Kort voor het signeren van zijn verbintenis werd tijdens zijn medische keuring een hartprobleem geconstateerd. ADO Den Haag onderwierp de Ivoriaan aan een second opinion. Na de tweede keuring waren de resultaten positief en tekende hij bij de Haagse eredivisionist.