Okcuoglu per direct naar GroenLinks

Voormalig PvdA-raadslid Mustafa Okcuoglu
Voormalig PvdA-raadslid Mustafa Okcuoglu
REGIO - DEN HAAG - Het voormalig PvdA-raadslid Mustafa Okcuoglu sluit zich per direct aan bij de fractie van GroenLinks in de Haagse gemeenteraad. Dat heeft GroenLinks-fractievoorzitter Inge Vianen dinsdagavond bevestigd. De leden van die partij zijn dinsdagavond op de hoogte gesteld van het besluit.
Maandag werd al bekend dat de leden van GroenLinks Okcuoglu op een tweede plek van de kieslijst hebben gezet voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.  Okcuoglu stapte afgelopen zomer uit de PvdA, onder meer omdat hij het niet eens is met de bouw van het nieuwe cultuurpaleis op het Spuiplein. Daarna ging hij als eenmansfractie door.
De bedoeling is dat hij aanstaande donderdag, tijdens de gemeenteraadsvergadering, al ‘officieel’ onderdeel gaat maken van de fractie van GroenLinks. Die telt daarmee dan vier zetels. ‘ De leden hebben Mustafa op zo’n mooie plek op de lijst gezet, dat het logisch is dat hij nu al met ons gaat meedoen,’  aldus Vianen.

Tweede raadslid dat overstapt

Okcuoglu is het tweede Haagse raadslid dat deze collegeperiode overstapt naar een andere partij. Eerder vertrok raadslid Arnoud van Doorn uit de PVV. Na een tijd als eenmansfractie te hebben geopereerd, sloot hij zich afgelopen september aan bij de Partij van de Eenheid.