Instellingen

PvdA Den Haag: toch niet overal betaald parkeren

Parkeerautomaat met chipknip
Parkeerautomaat met chipknip

DEN HAAG - De Haagse PvdA wil toch niet dat er in de hele stad binnen twee jaar betaald parkeren wordt ingevoerd.

Tijdens een vergadering waarbij de leden hun mening over het verkiezingsprogramma van die partij konden geven, werd dit punt uit het conceptverkiezingsprogramma geschrapt. De sociaaldemocraten steunden een voorstel van kandidaat-raadslid Marko Fehres dat erop neerkomt dat er per wijk goed wordt gekeken of betaald parkeren nodig is. ‘We willen dat er zorgvuldig wordt gekeken waar het wel en niet noodzakelijk is', aldus een woordvoerder van het bestuur.

De afgelopen weken ontstond er in de Den Haag enig rumoer over het plan van de PvdA om binnen twee jaar in heel Den Haag betaald parkeren in te voeren. In sommige wijken, zoals Leidschenveen-Ypenburg gingen mensen zelfs handtekeningen ophalen om zich te verzetten tegen het voorstel.

Parkeerruimte schaars

De PvdA-top verdedigde het idee door te stellen dat ruimte schaars is en dat die dus goed moet worden verdeeld. Maar de achterban ziet er dus niet veel in.

De leden van de PvdA willen ook dat de bibliotheek in de Schilderswijk weer terugkeert. Die werd afgelopen collegeperiode gesloten, omdat het stadsbestuur moest bezuinigen. De PvdA wil dat de deuren nu weer open gaan en heeft daar in het programma ook geld voor gereserveerd.