Buschauffeur ‘kaapt’ dochter Haags CDA-raadslid

DEN HAAG - Stel: moeder stapt met twee peuters op de bus, zet de eerste binnen maar terwijl ze met de tweede nog buiten staat, sluiten de deuren en rijdt de bus weg! Paniek bij moeder en zeker bij het kind. Gelukkig zet de eenzame peuter zo’n keel op dat de chauffeur stopt en moeder en kind worden herenigd.
Is daarmee de kous af? Niet als de chauffeur geen excuses wil maken of zelfs maar wil uitleggen wat er is gebeurd.
En zeker niet als pa politicus is, een klacht indient, een weblog heeft en daar over schrijft.

Gezin politicus

Het gaat om het gezin van Gert-Jan Bakker, fractievoorzitter van het CDA in Den Haag. Bakkers vrouw Magda en dochters Loïs (4) en Ilse (1), die nog in de kinderwagen zit, probeerden dinsdagmiddag bij het station in Voorburg samen bus 45 te nemen. Dat mislukte.
Bakker diende een klacht in bij Arriva en twitterde over het gebeuren: ‘Mijn vrouw zet dochter (4) in bus en chauffeur doet deur dicht terwijl vrouw andere dochter (1) in bus tilt. Chauffeur stopt gelukkig met wegrijden omdat 'grote' dochter het op een schreeuwen zet. Grootste ergernis: geen excuses of uitleg chauffeur!’
Geen boe of bah
Bakker wil er verder geen politiek mee bedrijven. Hij heeft zijn klacht via internet bij Arriva ingediend en wacht nog op een reactie. ‘Het had iedereen kunnen gebeuren. Maar het steekt vooral dat de vrouwelijke chauffeur geen boe of bah zei’, aldus de jonge vader.

Arriva ontdekte dat het om een chauffeuse van Veolia moet zijn gegaan. Lijn 45 wordt sinds september door beide bedrijven gezamenlijk uitgevoerd.
Veolia vernam van Omroep West dat het incident heeft plaatsgevonden, er was bij haar nog geen klacht binnengekomen.
Lastige halte
Volgens woordvoerder Suzan van Beek is er nog geen contact geweest met de betreffende chauffeuse zodat haar kant van het verhaal nog niet kon worden gehoord. Wel staat de betreffende halte onder buschauffeurs bekend als een lastige halte. Omdat het onder een snelweg ligt, de Utrechtsebaan, is het erg donker en is het zicht daar slecht.