Instellingen

Katwijks theater wint Noordwijkse promotieprijs

NOORDWIJK - De TheaterHangaar uit Katwijk heeft de Noordwijk Promotieprijs 2013 gewonnen. De prijs werd dinsdag overhandigd tijdens het jaarlijkse Noordwijk Marketing Event.

De TheaterHangaar is gebouwd in een van de hangaars van voormalig militair vliegkamp Valkenburg in Katwijk. De Noordwijkse prijs wordt dit jaar uitgereikt aan een organisatie die weliswaar niet in Noordwijk gelegen is, maar die er al jaren wel voor zorgt dat haar bezoekers massaal bleven overnachten in Noordwijk.

Na de ontruiming van het Marinevliegkamp Valkenburg startte op 30 oktober 2010 de musical Soldaat van Oranje in de oude hangar. De musical is gebaseerd op de belevenissen van de Nederlandse verzetsheld  Erik Hazelhoff Roelfzema tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Recordbreker

'Soldaat van Oranje - de Musical breekt alle records en de arrangementen doen het al drie jaar uitstekend in de Noordwijkse hotels en restaurants’, zegt voorzitter Arjan Slobbe van de promotieorganisatie.

‘Wij zijn hier erg blij mee’, zegt directeur Harry de Bruin van De TheaterHangaar. ‘Na drie jaar draaien staat de teller momenteel op ruim 1,2 miljoen bezoekers, en het blijft maar gaan! We zijn natuurlijk zeer trots dat we met veel bedrijven in de regio een goede samenwerking hebben en dat men ook in Noordwijk profiteert van onze productie. Gelukkig draait de musical nog zeker tot en met augustus. En wie weet nog meer producties hierna.’