OM eist celstraffen tegen afpersers Rijswijkse homo

Archieffoto
Archieffoto
RIJSWIJK - Justitie heeft celstraffen van 12 tot 14 maanden geëist tegen twee mannen die samen geprobeerd hebben een Rijswijker af te persen. De verdachten zijn een 20-jarige Hagenaar en een 19-jarige man uit Rijswijk.
Het slachtoffer kwam in augustus via een datingsite voor homo’s in contact met de 19-jarige Rijswijker. Na een telefonische afspraak volgde een ontmoeting bij het huis van de verdachte. Omdat die niets in huis had, reed het stel naar een nachtwinkel.
De Rijswijker kreeg van zijn date 12 euro om drank en sigaretten te kopen. Eenmaal binnen in de winkel verdween de Rijswijker via een zijdeur, terwijl het slachtoffer in de auto wachtte.

Verhaal halen

Toen het slachtoffer de volgende dag belde om verhaal te halen bij de 19-jarige, kreeg hij al snel de Hagenaar aan de telefoon. Hij zei dat de Rijswijker minderjarig was. De Hagenaar dreigde aangifte te doen als het slachtoffer niet met 5000 euro over de brug kwam.
Er volgden sms'jes met instructies over de afgifte van het geld. Daarop stapte het slachtoffer naar de politie, die de Hagenaar op het afgiftepunt kon arresteren. Later werd de Rijswijker gepakt.
De Rijswijker ontkent elke betrokkenheid. Justitie neemt het beide mannen zeer kwalijk dat zij misbruik maakten van het vertrouwen van het slachtoffer. Over twee weken doet de rechter uitspraak.