Instellingen

HGC’er Goof van der Kamp hockeyt dit jaar niet meer

HGC - Goof van der Kamp
HGC - Goof van der Kamp

WASSENAAR - Hockeyinternational Goof van der Kamp komt dit jaar door blessures niet meer in actie. De speler van HGC uit Wassenaar mist als gevolg daarvan ook de Hockey World League met het Nederlands elftal.

Van der Kamp kreeg zondag in de competitiewedstrijd tegen Oranje Zwart een bal tegen zijn linkerhand en brak daardoor zijn middenhandsbeentje. Voor het herstel staat drie à vier weken. Ook een oude kwaal van Van der Kamp, een stressfactuur bij zijn middenvoetsbeentje, speelt weer op.

De bedoeling is dat Van der Kamp in januari de trainingen hervat. De Hockey World League, die tussen 10 en 18 januari 2014 wordt gehouden in India, komt volgens de medische staf van Oranje te vroeg. Het toernooi heeft plaats op weg naar het WK hockey, waarvan Den Haag van 31 mei tot en met 15 juni gastheer is.

Van Ass en Verga

Ook internationals Seve van Ass en Valentin Verga ontbreken in India. Van Ass kampt met een gebroken kaak na een harde klap met de stick van Verga. De dader is daarvoor geschorst, maar gaat zelf ook onder het mes.