Omroep West en Den Haag FM zamelen kerstcadeaus in voor Voedselbank

Justin Verkijk, Nicolette Krul en Tjeerd Spoor samen met Anne Marie Loeff van Den Haag Cares en de eindstand van 2012.
Justin Verkijk, Nicolette Krul en Tjeerd Spoor samen met Anne Marie Loeff van Den Haag Cares en de eindstand van 2012.
DEN HAAG - Na het succes van de afgelopen jaren op Den Haag FM, doet dit jaar ook Omroep West voor het eerst mee met de actie 'Donate a Gift'. Daarbij worden cadeaus ingezameld voor regiobewoners die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Het streven voor dit jaar is om minimaal 10.000 cadeaus in te zamelen.
Deze kerstactie is een initiatief van Nederland Cares die door de omroepen wordt omarmd. Vorig jaar werden alleen al in Den Haag ruim 8.000 cadeaus en 15.000 vrijkaartjes voor attractieparken, musea en ADO Den Haag gedoneerd.
In onze regio zijn meer dan 10.000 mensen afhankelijk van de Voedselbank en Nederland Cares vindt dat ook zij een kerstcadeau zouden moeten krijgen.

Samenwerking

Omroep West en Den Haag FM werken samen met de lokale omroepen van Zoetermeer (ZFM), Gouda (RTV Gouwestad), de Weekkrant en diverse bedrijven en instellingen.
Van 6 tot en met 13 december zijn er gezamenlijke uitzendingen die op 89.3 Radio West, 92.0 Den Haag FM, TV West en Den Haag TV rechtstreeks te volgen zijn. Iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur presenteren Tjeerd Spoor en Nicolette Krul het programma Studio Haagsche Bluf live vanuit het Atrium in het Haagse Stadhuis.
Gedurende de hele week worden verslaggevers de regio ingestuurd om luisteraars en kijkers te stimuleren cadeaus te doneren aan een regiogenoot. Iedere morgen is dat Fred Zuiderwijk. Op zaterdag 7 december zijn Debby Roukens, Nicolette Krul en Rob van Hoogenhuizen in het Atrium tussen 11.00 en 14.00 uur om gedoneerde cadeaus in ontvangst te nemen.
Opzet actie
Tijdens de actie worden mensen aangemoedigd een nieuw kerstcadeau te kopen voor een regiogenoot die daar zelf geen geld voor heeft. Donate a Gift  streeft ernaar om zoveel mogelijk gelijkwaardige cadeaus aan te bieden, daarom wordt een richtprijs aangehouden van 10 tot 15 euro.
De cadeaus kunnen zonder inpakpapier worden ingeleverd bij diverse verzamelpunten in de regio. Doordat ze niet ingepakt zijn, kunnen vrijwilligers van Nederland Cares ze netjes sorteren naar leeftijd en geslacht en ze daarna van een mooi kerstpapiertje voorzien.
Na de finaledag op 13 december worden alle ingezamelde cadeaus door de Voedselbanken in de regio verspreid onder hun cliënten.

Inzamelpunten

In de regio zijn diverse inzamelpunten: 
Den Haag - Het Atrium in het stadhuis en het pand van Omroep West/Den Haag FM
Delft -  Bibliotheek DOK en (op zondag) Theater De Veste aan de overkant
Zoetermeer - Bibliotheek in het Stadshart
Leiden - Diaconaal Centrum De Bakkerij
Gouda - Het Huis van de Stad

Slotuitzending

Op 13 december komen alle cadeaus van alle inzamelpunten naar het pand van Omroep West, waar zo’n 250 vrijwilligers van Nederland Cares alle cadeaus gaan sorteren en inpakken in de grote loods achter het pand van Omroep West/Den Haag FM.
Gedurende de hele dag wordt uitgezonden vanuit het hart van die loods waar dan inmiddels een hele grote stapel cadeaus is opgebouwd. Iets voor 19.00 uur wordt duidelijk hoeveel cadeaus er in totaal zijn ingezameld.