Instellingen

Justitie blundert met telefoontap in Haagse ontvoeringszaak

Archieffoto
Archieffoto

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie is in verlegenheid gebracht door een administratief medewerker die per ongeluk een telefoontap te vroeg heeft beëindigd. Het ging om afgeluisterde gesprekken over een ontvoering en mishandeling in Den Haag. Dat heeft een woordvoerster van justitie donderdag bevestigd.

De verdachten in de zaak zijn twee Hagenaars. Zij zouden met een smoes hun slachtoffer, die verantwoordelijk zou zijn geweest voor een mislukt hasjtransport, naar een koffiehuis hebben gelokt in de Schilderswijk in Den Haag.

De man zou daar door zijn belagers zijn vastgebonden op een stoel en met een hamer op zijn knieën en voeten zijn geslagen.

Menselijke fout

Justitie betreurt de fout. ‘Een administratief medewerker moest een telefoontap vanaf een bepaalde datum laten beëindigen, maar dat gebeurde eerder dan de bedoeling was. Daardoor is informatie verloren gegaan’, aldus de woordvoerster die het over een menselijke fout heeft.

Er is wel proces-verbaal opgemaakt. Dat betekent dat het verhaal van de verdachten wel op papier staat, maar daarbij ontbreekt mogelijk de meest cruciale informatie.

Het is volgens de zegsvrouw nu aan de rechter om te beoordelen wat het effect van de te vroeg beëindigde telefoontap is op de rechtszaak.