Toenemend aantal ongelukken op A4 en A12 door filedruk

Auto over de kop op A4
Auto over de kop op A4
REGIO - De afgelopen twee maanden is het aantal ongelukken op de A4 en A12 toegenomen. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) heeft dat te maken met een toename van het verkeer in de maanden oktober en november.
Het is op dit moment bijna dagelijks raak op de A4 en A12. Donderdagochtend ontstond een 15 kilometer lange file op de A4 bij Roelofarendsveen, omdat er een auto over de kop sloeg. Woensdagochtend liep het verkeer vast op de A12 bij het Gouwe Viaduct na een aanrijding.
Dat beeld wordt bevestigd door de VID, die voor het eerst in lange tijd een toename van de filedruk ziet. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat er dit jaar 10 procent meer file. 

Gevaarlijke situaties

Een woordvoerder van de VID wijt de filedruk aan de terugkeer van oude gewoontes van automobilisten. ‘Omdat de files op bekende knelpunten afnamen, kiezen veel weggebruikers weer voor de reguliere routes. Met als gevolg dat de A4 en A12 weer sneller vollopen.’
‘Door de toegenomen drukte op de snelwegen is er meer kans op gevaarlijke situaties en dus ook op ongelukken’, aldus de VID. Omdat het tijdens de ochtend- en avondspits langer donker blijft in het najaar, ontstaan er ook sneller gevaarlijke situaties.