Instellingen

Uitspraak bomenkap Laan van Meerdervoort voor 12 december

Laan van Meerdervoort

DEN HAAG - De rechter doet voor 12 december uitspraak in een kort geding tegen de geplande bomenkap aan de Haagse Laan van Meerdervoort. De bewoners van de laan stonden donderdagochtend in de rechtbank tegenover de gemeente Den Haag in een laatste poging om de bomenkap tegen te houden.

Het is de nieuwste stap in een langlopende zaak. De 196 bomen langs de laan in de Bloemen- en Vruchtenbuurt moeten van de gemeente verdwijnen voor parkeerplaatsen en een fietspad. De buurtbewoners zien daar niets in en spreken een tekort aan parkeerplaatsen tegen.

De rechter heeft tijdens de zitting alleen vragen gesteld aan beide partijen. Het lijkt de laatste greep van het bewoners van de Laan van Meerdervoort, eerder verklaarde de Adviescommissie Bezwaarschriften van de gemeente Den Haag de standpunten van de bewoners ongegrond.

Peter van den Boogert van actiecomité Laat de Laan de Laan liet donderdagmiddag op Radio West weten erg positief te zijn over de zitting en te verwachten dat de rechter in hun voordeel beslist.