Kramen Haagse Markt tijdelijk naar Herman Costerstraat

DEN HAAG - De kooplieden van de Haagse Markt blijven tijdens de herinrichting vlak in de buurt. Hun kramen komen tijdelijk aan de Herman Costerstraat. Dat blijkt uit een brief van het Haags college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.
De grootste onoverdekte markt van Europa wordt opnieuw ingericht. De bedoeling is dat dit tussen maart en december volgend jaar gebeurt. Dat gaat in vier fasen. Daarom moet voor een kwart van de kramen tijdens deze operatie een nieuwe plek worden gevonden. Onder andere naa gesprekken met de kooplieden kwam de naastgelegen Herman Costerstraat als meest ideale plek uit de bus.
Een paar weken geleden klaagde een deel van de ondernemers nog over de gemeente. Zij vinden dat ze te weinig worden betrokken bij de herinrichting.

Vernieuwing dringend noodzakelijk

Volgens de gemeente is de vernieuwing dringend noodzakelijk. Het Haagse markt is ‘de trots van de stad,’ aldus het college. ‘Maar het aantal bezoekers loopt terug. Het is daarom hoog tijd om het terrein aan te pakken en de markt weer aantrekkelijk, schoon en veilig te maken, zowel voor de ondernemers als voor de consument.’
Tijdens de herinrichting worden onder meer de kramen, de kappen over de uitstallingen en de opslagunits vernieuwd.