Sjaak van der Tak: CDA moet weer bestuurderspartij worden

DEN HAAG - Burgemeester Sjaak van der Tak van Westland vindt dat zijn partij, het CDA, zich weer moet presenteren als bestuurderspartij. Dat zegt hij in WestBusiness presenteert: FRITS!
Volgens Sjaak van der Tak moet het kwakkelende CDA weer laten zien waar het altijd voor stond. 'Dit moet op een open en eerlijke manier, er moet meer gecommuniceerd worden met statements', zegt Van der Tak. 
De Westlandse burgemeester vindt verder dat de partij meer het politieke midden moet benutten. 'De VVD gaat steeds meer naar rechts en de PvdA wordt door de SP naar links getrokken. Je hebt dus een grote kans in het midden, dat moet het CDA gebruik van maken.'

Voorlopig nog burgemeester

In 2011 deed Van der Tak een gooi naar het voorzitterschap van het CDA, hij verloor toen van Ruth Peetoom. Voor de komende tijd sluit hij een gang naar de landelijke politiek uit.
'Het Westland trekt mij meer, het is iedere dag echt leuk', zegt de burgemeester. Maar hij vervolgt: 'Ik sluit niet uit dat er ooit een beroep op mij wordt gedaan, dan ga ik weer eens nadenken, maar voorlopig niet.'