Instellingen

Bewoners Ter Aar maken zich zorgen over verkeerssituatie

TER AAR - Een groep bewoners van Ter Aar-West in de gemeente Nieuwkoop maakt zich zorgen over de verkeerssituatie in hun wijk. Ze zijn bang dat door huizenbouw gevaarlijke situaties zullen ontstaan, als gevolg van het bouwverkeer dat door de wijk zal rijden.

Daarbij denken ze ook dat als de huizen eenmaal staan, het te druk wordt en dat de nieuwe wijk te weinig toegangswegen heeft. De groep heeft donderdagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering een petitie aangeboden. Volgens een woordvoerder van de bewoners zijn er enkele honderden handtekeningen opgehaald.

De gemeente laat weten dat ze begrip heeft voor de zorgen van de bewoners. Ze erkennen dat vooral in het begin van de werkzaamheden er veel bouwverkeer door de wijk zal rijden. Daar beloven ze oplossingen voor te bedenken, zooals vaste routes en een snelheidsbeperking.

Zorgen voor veilige routes

Ook zal het bouwverkeer niet voor 09.00 uur in de ochtend door de wijk rijden, zo heeft de gemeente toegezegd. Ook zal de gemeente samen met de scholen zorgen voor veilige routes. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar het aantal toegangswegen en dat blijkt dat het er wel voldoende zijn, volgens de gemeente.