Burgemeester Van der Tak: Onjuist rapport is karaktermoord

Burgemeester Van der Tak van Westland
Burgemeester Van der Tak van Westland
WESTLAND - De Westlandse burgemeester Sjaak van der Tak noemt een rapport over mogelijke belangenverstrengeling door leden van het bestuur van de gemeente Westland 'karaktermoord'. 'Ik heb geen reden om te twijfelen aan de integriteit van de leden van het college', zegt hij.
Met name gedrag van wethouders Theo Duijvestein en Mohamed El Mokaddem en de burgemeester zouden tegen het licht moeten worden gehouden, zegt hoogleraar bestuursrecht Twan Tak, die onderzoek deed in opdracht van de lokale partij Westland Verstandig-LEO 2.0.
De wethouders zouden volgens het rapport allebei familie hebben bevoordeeld bij de verstrekking van vergunningen en subsidies. Westland Verstandig-LEO 2.0 wil dat de gemeente nu zelf een diepgaand onderzoek laat uitvoeren.

'Feitelijke onjuistheden'

Burgemeester van der Tak laat in een reactie weten  dat  het college vrijdagochtend indringend heeft gesproken over het onderzoek van de hoogleraar.  Van der Tak zegt hierover:  'Het gaat hier om een eenzijdig rapport dat gebaseerd is op een aantal feitelijke onjuistheden. Wij beschouwen dit als karaktermoord en niet passend binnen de bestuurscultuur van Westland.' Het college beraadt zich op het vervolg.