Na veertig jaar einde aan ‘bloemetje bij Ruud’

SCHEVENINGEN - Met een lach en een traan is vrijdag afscheid genomen van bloemenstand 'Voor aan de Weg' in Scheveningen. De komst van een nieuw woonzorgcomplex dwingt de ondernemer om er eerder dan hem lief is mee op te houden. ‘Maar, het is mooi geweest’, aldus een geëmotioneerde bloemist Ruud van de Graaf.
De 72-jarige Hagenees begon zijn bloemenkiosk veertig jaar geleden op de kruising van de Badhuisstraat en de Prins Willemstraat. Toen deed hij nog zaken vanuit een oude melkkar. Later kwam zijn vrouw Laura erbij en werd de inmiddels tot kiosk uitgebouwde winkel hun lust en hun leven.

Bloemetje bij Ruud kopen

Ruud en Laura zijn met hun bloemenzaak na al die jaren een begrip geworden op Scheveningen. ‘Even een bloemetje bij Ruud kopen’ zal er na vrijdag niet meer bij zijn. De kiosk moet wijken voor de komst van een woonzorgcomplex en supermarkt met parkeerplekken op de plek van het oude postkantoor. 
Er waren mogelijkheden om de kiosk te verhuizen. Maar, gezien de leeftijd van Ruud (72) en zijn vrouw (57) is de tijd gekomen om van hun pensioen te gaan genieten. De bouw van het woonzorgcomplex en de nieuwe supermarkt staat gepland voor begin 2014.