Instellingen

SGP'er Van der Staaij middelpunt in campagne voor overspelsite

Billboard met Van Staaij
Billboard met Van Staaij

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Kees van der Staaij van de SGP is de komende weken het middelpunt van een campagne van een datingsite voor getrouwde mensen. Hij staat prominent op een mobiele billboard van de overspelsite Victoria Milan, die donderdag in de Haagse binnenstad is neergezet.

Op de poster staat Van der Staaij voor de Tweede Kamer, erboven staat de tekst: 'Afspraakje tijdens werktijd? Geen nood, 100% discretie gegarandeerd'.

Van der Staaij stelde onlangs Kamervragen over een andere datingsite, Second Love, ook voor buitenechtelijk vertier. Hij wil reclame voor dit soort vreemdgaansites aan banden leggen.

Van der Staaij wordt er niet koud of warm van

Zijn woordvoerder liet aan Omroep West weten dat Van der Staaij het billboard gezien heeft, maar dat hij er niet 'koud of warm van wordt'. Verder wil hij er niet op reageren.

Het mobiele billboard is de komende vier weken in Den Haag te zien in de buurt van het Buitenhof, de Hofvijver, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Daarna gaat de reclameposter naar Amsterdam.

Máxima

De datingsite was al eerder in de media met een controversiële billboardcampagne: een half jaar geleden verspreidde het bedrijf reclameborden met Máxima erop.