Voorzitter HagaZiekenhuis 'grootste graaier'

DEN HAAG - Bestuursvoorzitter Chiel Huffmeijer van het HagaZiekenhuis is door de SP uitgeroepen tot de 'grootste graaier' van Den Haag. SP-lijsttrekker Bart van Kent toog vrijdagochtend naar het ziekenhuis om de ontmoedigingsprijs, een gouden hark, uit te reiken. Maar Huffmeijer weigerde de prijs in ontvangst te nemen. De SP heeft de hark toen maar naast de ingang van het directiegebouw gezet.

Volgens de Haagse SP verdiende Huffmeijer in 2011 322.743 euro, aangevuld met een auto van de zaak voor 55.019 euro per jaar. Volgens het jaarverslag 2012 zou Huffmeijer vorig jaar nog meer zijn gaan verdienen.

Laf

'Jammer dat hij te laf was om de prijs in ontvangst te nemen en publiekelijk verantwoording af te leggen. Zijn salaris wordt met publiek geld betaald', zegt Van Kent, die de voorzitter oproept om een deel van zijn salaris in te leveren.

'Het is lastig te verteren dat in tijden van crisis en bezuinigingen, organisaties die betaald worden met belastinggeld, hun directies meer betalen dan de minister-president. Wat de SP betreft moet belastinggeld niet uitgegeven worden aan dikke auto's en dikke salarissen van ziekenhuisdirecteuren. Het kan beter besteed worden aan goede zorg', aldus Van Kent.

Extreem hoge salarissen

De Haagse SP organiseerde de verkiezing Grootste Graaier van Den Haag om aandacht te vragen voor de extreem hoge salarissen bij organisaties die subsidie van de gemeente ontvangen. Genomineerd waren: Chiel Huffmeijer (HagaZiekenhuis), Willem Geerlings (Medisch Centrum Haaglanden), Willem Krzeszewski (Staedion Wonen), Stephan Valk (Parnassia/BAVO zorg) en Evert de Glint (Woonzorgcentra Haaglanden). Allen verdienden volgens de SP in 2011 ruim boven het salaris van de minister-president.

Deel dit artikel: