Start opbouw Leidse ijsbaan op de Nieuwe Rijn

Schaatsend kindje valt
Schaatsend kindje valt
LEIDEN - Maandagochtend om 6.00 uur start de opbouw van de ijsbaan op de Nieuwe Rijn in Leiden. De eerste pontons zullen in alle vroegte in het water gehesen worden met een hijskraan. Vrijdag 6 december wordt de ijsbaan officieel geopend.
Maandag zal er hard gewerkt worden om de ondergrond van de ijsbaan en de chalets klaar te krijgen. Daarna wordt er gewerkt aan de houtenvloer, waarna de ijsbaan kan worden aangelegd.  ‘Woensdagmiddag zal waarschijnlijk het eerste water op de ijsbaan worden gespoten,’ aldus Roy Zitman van het Centrum Management.

Opening

De IJsbaan wordt vrijdag 6 december officieel geopend door een schaatstalent. Vanaf 19.30 uur mag iedereen de ijzers onderbinden en een rondje rijden. Tot en met 5 januari is de ijsbaan op de Nieuwe Rijn geopend.

T-Rex

Vanaf 15 december is ook een replica van de T-Rex langs het ijs te vinden. Museum Naturalis wil hiermee aandacht vragen voor de echte T-Rex die zij naar Nederland willen halen.  De ruim 7 meter hoge dino moet mensen over de streep trekken om een donatie te doen. In juli vonden medewerkers van het Leidse natuurhistorisch museum Naturalis de Dino in de Amerikaanse staat Montana. Nooit eerder werd door een museum buiten de VS een dergelijke vondst gedaan.