Instellingen

Voorbeschouwing ADO Den Haag – Ajax

Ajax-ADO VI IMAGES

DEN HAAG - ADO Den Haag speelt zondagmiddag de wedstrijd van het jaar tegen Ajax. Om 12.30 uur wordt er in het Kyocera Stadion afgetrapt.

Van de laatste tien thuisontmoetingen met Ajax wist ADO Den Haag slechts één keer te winnen. In het seizoen 2010/2011 (het succesvolle seizoen waarin ADO Den Haag Europees voetbal behaalde red.) wist de Haagse ploeg thuis met 3-2 te winnen. Frantisek Kubik zette de Haagse ploeg op voorsprong, waarna Jan Vertonghen de gelijkmaker maakte.  Via Lex Immers kwam ADO Den Haag weer op voorsprong, maar dat was van korte duur, want Christian Eriksen tekende een paar minuten later voor de gelijkmaker van de Amsterdammers. Uiteindelijk liet verdediger Timothy Derijck het Kyocera Stadion ontploffen toen hij in de 87e minuut de winnende goal maakte. ADO Den Haag won eerder dat seizoen ook de uitwedstrijd in de Arena door een doelpunt van Wesley Verhoek.

Vorig seizoen pakte de Haagse club twee punten in de beide ontmoetingen met Ajax. Op 23 september 2012 zette ADO-verdediger Tom Beugelsdijk zijn ploeg op voorsprong. Ajacied Ryan Babel bepaalde met zijn doelpunt de eindstand (1-1). In de Arena opende aanvaller Tjaronn Chery de score namens ADO Den Haag. De gelijkmaker namens Ajax werd gemaakt door Lasse Schöne. Ook die wedstrijd eindigde in 1-1 gelijkspel.

Aankomende zondag treffen beide ploegen elkaar om 12.30 uur in het Kyocera Stadion. Ajax-trainer Frank de Boer kan in de wedstrijd tegen ADO Den Haag geen beroep doen op aanvallers Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong. Ook verdediger Nicolai Boilesen ontbreekt bij Ajax. ADO-trainer Maurice Steijn heeft een nagenoeg fitte selectie. Hij mist alleen Kevin Jansen en Robert Zwinkels.

ADO Den Haag – Ajax uitgebreid op 89.3 Radio West

De wedstrijd ADO Den Haag – Ajax is zondag uitgebreid te volgen op Radio West. Om 11.00 uur start een extra lange uitzending met een ruime voorbeschouwing op het duel, dat om 12.30 uur begint en live te beluisteren is op 89.3 FM.


Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag:
Coutinho, Malone, Beugelsdijk, Zuiverloon, Meijers, Holla , Alberg, Gehrt, Cabral, van Duinen & Kramer

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillissen, Van Rhijn, Moisander, Veltman, Blind, Poulsen, Serero, Klaasse, Hoesen, Fischer, Schöne

Scheidsrechter:
Reinold Wiedemeijers

Laatste drie seizoenen:
2012/2013:
Ajax – ADO Den Haag   1-1
ADO Den Haag – Ajax   1-1

2011/2012:
ADO Den Haag – Ajax   0-2
Ajax - ADO Den Haag    4-0

2010/2011:
ADO Den Haag – Ajax   3-2
Ajax - ADO Den Haag    0-1