LIVE: Landing Willem I op Scheveningen

DEN HAAG - Vanaf zaterdagmorgen starten de feestelijkheden rond de viering van ons 200-jarig Koninkrijk met het spectaculair naspelen van de landing van Willem Frederik op het strand van Scheveningen. TV West brengt, in samenwerking met de NOS, vanaf 11.30 uur live verslag van deze historische landing, die elke 25 jaar wordt nagespeeld.
Kijk naar de landingen uit het verleden, blik terug op alle mooie momenten van de intensieve voorbereidingen en zie het resultaat van dit grote spektakel zaterdag 30 november, vanaf 11.30 uur live op TV West.
Acteur Huub Stapel kruipt in de huid van de Prins Willem Frederik, die later onze eerste Koning Willem I werd. Onder leiding van regisseur Aus Greidanus werken onderden vrijwilligers mee aan dit grootse evenement.

Het programma

Wat is er 30 november te zien en te doen?
Strand van Scheveningen (ter hoogte van de Keizerstraat)
•    11.00 uur: Start historisch schouwspel met meer dan 650 figuranten: Prins van Oranje (gespeeld door Huub Stapel) komt aan op Scheveningse strand
•    12.45 uur: Moderne Landing op het strand met aansluitend vlootschouw voor de kust van de Koninklijke Marine
Plein 1813
•    12.45 uur: Prins van Oranje gaat onder begeleiding van Koninklijke Landmacht in optocht over Scheveningseweg naar Plein 1813
•    13.15 uur: Aankomst Prins van Oranje op Plein 1813
•    13.30 uur: Start ceremonie in samenwerking met Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee. Optredens van onder andere muziekkorpsen en Haagse rapgroep
Haven
•    begin van de middag: Vlootschouw in de haven van Scheveningen
•    hele dag: Ondernemers in de haven organiseren allerlei 200 jaar Koninkrijk activiteiten
Keizerstraat
•    14.00 – 21.00 uur: Keizerstraat open voor publiek
Ridderzaal
•    15.00 – 16.00 uur: Officiële bijeenkomst in de Ridderzaal in bijzijn van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix (alleen voor genodigden)
Circustheater
•    20.30 – 22.00 uur: Feestelijk Koninkrijkconcert in het Circustheater in Scheveningen (alleen voor genodigden)

Bereikbaarheid Scheveningen

Scheveningen is zaterdag 30 november beperkt toegankelijk voor alle autoverkeer. Afgesloten zijn:
• de gehele boulevard van 8.00 uur tot 17.00 uur
• de Keizerstraat van 11.00 en 13.30 uur
• Plein 1813 van 8.00 uur tot 15.00 uur.
Openbaar vervoer
Komt u met de tram, check dan van te voren even de dienstregeling. Een aantal tramlijnen rijden vanwege diverse werkzaamheden een andere route. Meer informatie hierover vindt u op www.htm.net.
Op de fiets
Biesieklette heeft ter hoogte van het Seinpostduin en de Havenhoofd 2 extra grote betaalde fietsenstallingen. Het advies is om daar uw fiets te stallen. Fietsen gestald tegen hekken en afzettingen van het evenemententerrein worden verwijderd.
Toch met de auto? Parkeren in Scheveningen
Volg de parkeerverwijzing ‘Scheveningen via de Van Alkemadelaan’ te volgen. Op deze route wordt u met reguliere verwijzingen naar Parkeergarage Zwolsestraat, het Zwarte Pad, het Kurhaus en het Circustheater verwezen. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf de parkeergarages is het tussen de tien en vijftien minuten lopen naar het evenemententerrein.
Mindervalide voorzieningen
Voor mindervaliden zijn er voorzieningen georganiseerd. Maar er is beperkte capaciteit. U kunt met uw auto tot op de boulevard komen en daar parkeren. U kunt parkeren op de Strandweg ter hoogte van de Vuurbaakstraat. Deze is bereikbaar door via de havenzijde aan te rijden. De Strandweg rechtsaf is afgesloten voor doorgaand verkeer, maar met uw ticket wordt u door de parkeerbegeleiders doorverwezen naar de parkeerplaatsen. Zorg dat het ticket goed zichtbaar is. Vervolgens is er een mindervalide vak gemaakt met een goed uitzicht op de landing. Tevens zijn er bij deze locatie rolstoeltoiletten aanwezig. Bestel je kaarten bij de VVV telefonisch op 0900 3403505, per mail op vvv@denhaag.com of kom langs op het kantoor aan het Spui 68).