'We hebben die Fransen goed te grazen genomen'

DEN HAAG - Rond 13.30 uur is Prins van Oranje op Plein 1813 gearriveerd. Voorafgegaan door verschillende muziekkorpsen kwam de koets in de stromende regen aan op het plein. In het publiek waren verschillende mensen uitgedost in klederdracht.
Prins Willem  Frederik werd met gejuich ontvangen. Nadat hij uit de koets stapte liep hij naar het monument om daar naar een speech van de marechaussee te luisteren. Tijdens de laatste regels van het Wilhelmus vlogen drie F16 straaljagers over het plein. Ze kwamen net iets te vroeg. Ook ontstond er hilariteit onder het publiek op het plein toen het saluutschot harder uitviel dan verwacht.

Positieve reacties

Mensen die naar de landing hebben gekeken, hebben er van genoten. 'Het was een mooi schouwspel.' Eén mevrouw vond eigenlijk het toch wel jammer dat de prins niet in een sloep aankwam. ‘Dat is niet zoals het 200 jaar geleden is gebeurd.’ Iemand anders vond dat acteur Huub Stapel zijn haar had moeten verven. ‘Zo oud was de prins nou ook weer niet.’
Mannen van een Scheveningse voetbalclub speelden soldaat tijdens de landing. ‘We hebben die Fransen eerst tegen de grond gegooid, geweer afgepakt en ze daarna weggestuurd. We hebben ze flink te grazen genomen. En nu gaan we bier drinken', aldus een van de spelers. 

Grote drukte

Ondanks het koude ennatte weer was het druk op Scheveningen tijdens de landing. Volgens de marinewoordvoerder ging het om duizenden mensen. 'Alle tribunes zaten vol en ook eromheen stonden de mensen rijendik.'
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima woonden de landing ook bij.