Instellingen

Koninkrijksconcert trekt ruim 1,7 miljoen kijkers

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander
Koningin Máxima en koning Willem-Alexander

DEN HAAG - Ruim 1,7 miljoen mensen keken zaterdagavond naar de live-uitzending van het Koninkrijksconcert op Nederland 1. De voorstelling in het Circustheater in Scheveningen was het best bekeken onderdeel van '200 jaar Koninkrijk'.

Het concert bood een overzicht van cultuur en amusement uit Nederland en de Caribische delen van het Koninkrijk. Artiesten als Guus Meeuwis en Brigitte Kaandorp traden op. Onder anderen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren te gast.

Eerder op de dag werd op het strand van Scheveningen de historische landing van prins Willem Frederik nagespeeld. Zo'n 482.000 mensen zagen dat op tv. De viering 's middags in de Haagse Ridderzaal, waarbij onder anderen premier Mark Rutte een toespraak hield en diverse artiesten optraden, trok 391.000 kijkers.

De concertregistratie was net niet het best bekeken programma van de dag: het Achtuurjournaal van de NOS trok enkele tienduizenden kijkers extra. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).