Instellingen

Haagse Studentenvakbond: Afstudeerders InHolland in de problemen

DEN HAAG - De meeste studenten die zijn begonnen aan het afstudeertraject bij de InHolland-studies Media en Entertainment Management (MEM) en Commerciële Economie (CE) kunnen niet afstuderen. Dat zegt de Haagse Studentenvakbond.

De vakbond stelt dat InHolland de studenten niet goed begeleidt. Bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) regent het volgens de Haagse collega's klachten over de studies MEM en CE. Voorzitter Jemal Mohamed: ‘Deze klachten gaan over onvoldoende studiebegeleiding en onduidelijke feedback van beoordelaars.’ Hierdoor zouden de studenten niet aan de afstudeereisen kunnen voldoen.

De Haagse Studentenvakbond wil dat studenten die studievertraging oplopen, te wijten aan InHolland, financieel gecompenseerd worden voor hun schade.

NVAO: Niveau opleidingen in orde

De Nederlandse en Vlaamse Accreditatie Organisatie  (NVAO), die de kwaliteit van opleidingen beoordeelt, vindt ook dat afstudeerders extra tijd en begeleiding moeten krijgen. Met name degenen die achterstanden moeten wegwerken om aan de nieuwe eisen voor het eindniveau te voldoen.

In 2011 oordeelde de NVAO dat het niveau van de twee studies van InHolland niet hoog genoeg was. Onlangs concludeerde de organisatie na onderzoek dat het hbo-bachelor niveau van de opleidingen weer voldoende is.